Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Δημ. Γυρούσης: «Μεγάλη επιτυχία της ΕΟΧ. Στην Ελλάδα το Συνέδριο της Παγκόσμιας»



Τεράστια αναγνώριση για την Ελληνική χιονοδρομία


«Η Ελλάδα θα διοργανώσει το 51ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας. Είναι πράγματι μια τεράστια επιτυχία της ΕΟΧ, η οποία ήρθε μέσα από τις πολύ καλές δημόσιες σχέσεις που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια, αλλά και από έναν πολύ καλό και ολοκληρωμένο φάκελο που ετοίμασε ο Γιώργος Νικητίδης, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας μας. Πάνω απ’ όλα όμως είναι μια αναγνώριση των προσπαθειών μας τα τελευταία χρόνια».

Λόγια του Δημοσθένη Γυρούση, Προέδρου της ΕΟΧ, μετά την απόφαση του ΔΣ της FIS ν’ αποφασίσει ν’ αναθέσει στην Ελλάδα την διοργάνωση του 51ου Συνεδρίου, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας, τον Μάιο του 2018, στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Costa Navarino, στην Μεσσηνία. Και συνέχισε:

«Η Ελληνική υποψηφιότητα είχε ιδιαίτερα μεγάλους αντιπάλους στην διεκδίκηση αλλά τελικά ήταν εκείνη που επικράτησε. Οι άλλες δύο υποψήφιες χώρες για την ανάληψη του Συνεδρίου, ήταν οι ΗΠΑ (Βοστώνη) και η Τσεχία (Πράγα). Στην Μεσσηνία θα βρεθεί κυριολεκτικά η παγκόσμια χιονοδρομία, αφού η συμμετοχή θα είναι περίπου 1.500 Σύνεδροι, από 120 και πλέον χώρες όλου του κόσμου».

Η Διεθνής Ομοσπονδία Χιονοδρομίας (FIS) διοργανώνει κάθε δύο χρόνια Διεθνές Συνέδριο με συμμετοχή εκπροσώπων των Εθνικών Ομοσπονδιών από όλο τον κόσμο. Το Συνέδριο του 2014 (49ο) διοργανώθηκε στην Βαρκελώνη (Ισπανία), ενώ αυτό του 2016 (50ο) θα διεξαχθεί στο Κανκούν (Μεξικό).

Στο Συνέδριο του 2018 στο Costa Navarino, είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό Συνέδριο, μιας και θα πραγματοποιηθούν και οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και μελών Τεχνικών Επιτροπών της FIS. Η επιτυχία για την Ελλάδα και την Ελληνική Ομοσπονδία – που υπέβαλε την υποψηφιότητα από τον Οκτώβρη του 2014 - είναι τεράστια αφού θα προβληθεί η χώρας μας παγκοσμίως, θα στηρίξει την οικονομία μας και θα ενισχύσει το κύρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας στη διεθνή χιονοδρομία.

Για την ιστορία… η μία και μοναδική φορά που διοργανώθηκε ένα Congress της FIS στην χώρα μας, ήταν τον Μάιο του 1963 και είχε γίνει στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου