Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Πετάει ο χορός στο νησί μας!

  *Στις  23 Ιουνίου άρχισαν οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις  των σχολών χορού της Σαλαμίνας  με την σχολή της Τίνας Μπεγνή  να ανοίγει την αυλαία και να παρουσιάζει μία χορευτική παράσταση εμπλουτισμένη όμως έντονα και με θεατρικά στοιχεία κάτι που έκανε την διαφορά και έδωσε στον κόσμο να καταλάβει πως αυτά τα δύο στοιχεία μπορούν να συναρπάξουν αρμονικά και να δώσουν κάτι το ξεχωριστό






·       Στις 24 Ιουνίου ήταν η σειρά της σχολής της Ρένας Μπούτση να δώσει την δικιά της παράσταση.
Εντύπωση έκαναν τα μικρά της σχολής που χόρεψαν υπέροχα με τις όμορφες στολές τους, που μοίρασαν χαρά και ζωντάνια και μπόλικη διασκέδαση στον κόσμο που παρευρέθηκε.





·     Στις 25 Ιουνίου η Ερασιτεχνική Σχολή  Μπαλέτου του Λυκείου των Ελληνίδων να γιόρτασε τα 20χρόνια της και υπό την καθοδήγηση της Νάνσυ Χαρμαντά πρόσφερε ένα υπέροχο θέαμα με θέμα «Στις σκηνές του κόσμου». Η σκληρή δουλειά  φάνηκε από το αποτέλεσμα, που δεν άφησε κανέναν ανικανοποίητο.
·         Στις 2 Ιουλίου η σχολή μπαλέτου της Βέρας Χριστοφοράτου είχε να προσφέρει και εκείνη μια υπέροχη παράσταση με το μπαλέτο να μαγεύει όλους τους παρευρισκόμενους και να δείχνει σε όλους το πόσο υπέροχος είναι αυτός ο χορός. Οι μαθήτριες της σχολής έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό βγάζοντας ασπροπρόσωπο τον εαυτό τους αλλά και την σχολή τους με τον κόσμο να μένει άναυδος από την απόδοση τους σε όλη την διάρκεια της παράστασης.




·       Τέλος την αυλαία των καλοκαιρινών εκδηλώσεων χορού έμελλε να κλείσει η σχολή του Χρήστου Ανούστη (Chris Dance Studio) στις 9 Ιουλίου. Η παράσταση που έγινε πραγματοποιήθηκε στο Ευριπίδειο θέατρο Σαλαμίνας όπως και οι περισσότερες άλλωστε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις και τα πιο όμορφα συναισθήματα. Ένα ταξίδι σε όλο τον κόσμο μέσω του χορού το οποίο έφτασε μέχρι την Αμερική και κατέληξε στην Ελλάδα με την Κρήτη και τον Πόντο να έχουν την τιμητική τους αφού στο άκουσμα της λύρας η ποντιακή ομάδα χορού παρέα με τον Σύλλογο Κρητών έγιναν ένα και χορεύοντας κότσαρη και πεντοζάλη χάρισαν συγκίνηση σε όλους τους θεατές και εισέπραξαν το πιο θερμό τους χειροκρότημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου