Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015

2η Πανευρωπαϊκή Συνάντηση Συνδέσμων Προπονητών και Προπονητικών ΟργανισμώνΤην διοργάνωση της 2ης Πανευρωπαϊκής Συνάντησης Συνδέσμων Προπονητών και Προπονητικών Οργανισμών, ανέλαβε να διοργανώσει για τον Μάιο του 2016, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προπονητών Αθλημάτων, κατόπιν υποβολής σχετικού αιτήματος προς το Παγκόσμιο Συμβούλιο Προπονητών, του οποίου αποτελεί μέλος. Η κορυφαία αυτή συνάντηση, που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, σκοπό έχει τη συζήτηση και την λήψη αποφάσεων επί σημαντικών εργασιακών και εκπαιδευτικών ζητημάτων, που αφορούν τους προπονητές αθλημάτων. Παρέχεται, επίσης, ενημέρωση στους συμμετέχοντες για την εξέλιξη και τ’ αποτελέσματα διαφόρων προγραμμάτων και δράσεων του Παγκοσμίου και τους Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Προπονητών.

Εν όψει της προετοιμασίας της διοργάνωσης της 2ης Πανευρωπαϊκής Συνάντησης Προπονητών, επισκέφτηκε την Αθήνα ο Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Προπονητών, Δρ. Λάντισλαβ Πέτροβιτς. Συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Π.Ο.Π.Α, κ. Αθ. Δ. Βιλλιώτη και τα μέλη της Επιτροπής Διοργάνωσης της Πανευρωπαϊκής Συνάντησης, κ. Δημ. Στεφανίδη, Γ. Αραχωβίτη, Κ. Τουρναβίτη και Αλ. Μοράρη, συνάντησαν την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά και τον διευθυντή του γραφείου του υφυπουργού Αθλητισμού, Ιάκωβο Φιλιππούση, τους οποίους ενημέρωσαν σχετικά με τους σκοπούς και τις δράσεις του Παγκοσμίου Συμβουλίου Προπονητών και της Π.Ο.Π.Α. Ζητήθηκε δε, η παροχή υποστήριξης για την επιτυχή διεξαγωγή της 2ης Πανευρωπαϊκής Συνάντησης Προπονητών. Αντηλλάγησαν απόψεις και διαπιστώθηκε συμφωνία. Τέλος, αποφασίστηκε η συνεργασία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Προπονητών και της Π.Ο.Π.Α με τη Γ.Γ.Αν η οποία, μαζί με το υπουργείο Τουρισμού, θα παρέχουν όλες τις απαραίτητες διευκολύνσεις για την επιτυχή διεξαγωγή της Πανευρωπαϊκής Συνάντησης Προπονητών.

Στη συνέχεια, το Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Α και εκπρόσωποι των συνδέσμων μελών της, συναντήθηκαν με τον Δρ. Πέτροβιτς, στην διάρκεια της οποίας έγινε ενημέρωση για τις δράσεις του Παγκοσμίου Συμβουλίου Προπονητών, για την σημερινή κατάσταση στο χώρο των Ελλήνων προπονητών αθλημάτων, αλλά και, γενικότερα, του Ελληνικού αθλητισμού. Ο Δρ. Πέτροβιτς δήλωσε ικανοποιημένος από όλες τις συναντήσεις και ενθουσιάστηκε από τον δυναμισμό και την αφοσίωση των προπονητών μελών της Π.Ο.Π.Α στην αναβάθμιση του ρόλου και του επιπέδου των Ελλήνων προπονητών.
Τέλος, η επιτροπή της Π.Ο.Π.Α για τη διοργάνωση της Πανευρωπαϊκής Συνάντησης Προπονητών, συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του Ε.Ο.Τ, κ. Δημ. Τρυφωνόπουλο, με τον οποίον συζήτησαν λεπτομέρειες για την επιτυχή διεξαγωγή της. Ο κ. Τρυφωνόπουλος του Ε.Ο.Τ δήλωσε στα μέλη της Επιτροπής ότι θα παρέχει όλες τις δυνατές διευκολύνσεις για τον σκοπό αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου