Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017

Ανθίζει μετάλλια ο Γ.Σ. Σαλαμίνας Στίβου



Από αριστερά προς δεξιά Μαλάι, Ντάνα, Νταβίδης, Πλάκα, Θανόπουλος και Πέτρου.
Το Τμήμα Στίβου του Γ.Σ. Σαλαμίνας συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του και τις επιτυχίες του σε αγώνες στίβου πανελλήνιας εμβέλειας.

 Η αρχή έγινε με το μίτινγκ «Ορσίππεια» στις 20 Μαΐου στο Δημοτικό Στάδιο Μεγάρων, όπου σημειώθηκαν πολύ καλές επιδόσεις, που συνοδεύτηκαν από την κατάκτηση μεταλλίων. 

Στα 1000μ. Παγκορασίδων Α΄ στο βάθρο ανέβηκαν οι Βασιλάρα Χριστίνα στην 2η θέση με χρόνο 3.17 (ατομικό ρεκόρ) και η Καγιαδάκη Ελένη στην 3η θέση με χρόνο 3.23 (ατομικό ρεκόρ επίσης), επιδόσεις που αποτελούν και όρια πρόκρισης για το πανελλήνιο πρωτάθλημα.







Αριστερά η Χριστίνα Βασιλάρα και δεξιά η Καγιαδάκη Ελένη
 Στο ίδιο αγώνισμα ατομικό ρεκόρ και 7η θέση κατέλαβε η Παπανικολάου Νικολέτα με χρόνο 3.37. Επίσης στο ίδιο αγώνισμα, των 1000μ. στα αγόρια, σε μία πολύ δυνατή κούρσα, ατομικό ρεκόρ και εξαιρετική επίδοση σημείωσε ο Μασούρας Θανάσης με χρόνο 2.52, ανεβαίνοντας έτσι στην 2η θέση του βάθρου με μόλις 1 δευτερόλεπτο διαφορά από τον πρώτο. Ακόμα ο Πέτρου Μιχαήλ, αν και μικρότερης κατηγορίας αθλητής, συμμετείχε και σημείωσε επίδοση 3.12 . 

Στα 600μ. η Μαλάι Ντεάνα κατέκτησε την 4η θέση με χρόνο 1.49 κι ακολούθησαν οι Πλάκα Εμμανουέλλα με 1.49 στην 6η θέση και η Καγιαδάκη Αναστασία στην 7η θέση με χρόνο 1.50 αντίστοιχα.
Τέλος, στα 80μ. κοριτσιών, η Ντάνα Μαριλένα σημείωσε επίδοση 11.96 και η Παπανικολάου Βασιλική, συμμετέχοντας ως μικρότερη στην κατηγορία, έκανε ατομικό ρεκόρ με χρόνο 12.13. Στα αγόρια ο Σαγιάς Παναγιώτης σημείωσε χρόνο 11.63.

Στην 2η θέση ο Θανάσης Μασούρας
Συνέχεια στις επιτυχίες είχε ο Γ.Σ Σαλαμίνας και στο μίτινγκ «Πανιώνεια» με κατάκτηση μεταλλίων και ατομικών ρεκόρ. Στα 1000μ. κοριτσιών, με μία εντυπωσιακή κούρσα και ακόμη εντυπωσιακότερο χρόνο, η Πλάκα Εμμανουέλλα κατέκτησε την πρώτη θέση με  χρόνο 3.10 (είχε προηγηθεί η κατάκτηση πάλι της πρώτης θέσης από την Πλάκα στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Αθήνας στα 600μ.). 

Στα 1000μ επίσης η Παπανικολάου Νικολέτα σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ με 3.31. Να σημειωθεί πως η εν λόγω αθλήτρια είχε αποχή περίπου  δύο μηνών από τα γήπεδα εξαιτίας σοβαρού τραυματισμού στο χέρι της.

Επίσης μετάλλιο κατέκτησε και ο Πέτρου Μιχαήλ, που κατέλαβε την 3η θέση στα 1000μ. με χρόνο 3.14.






Οι προπονητές του συλλόγου Ηλίας Νταβίδης και Σπύρος Παππάς
Στα 400μ. Κορασίδων, αν και νεαρότερη σε ηλικία, η Ντεάνα Μαλάι κατέλαβε την 5η θέση με επίδοση 1.04,  που αποτελεί και νέο ατομικό ρεκόρ για την ίδια. Στα 80μ. Παγκορασίδων ατομικό ρεκόρ σημείωσε η Παπανικολάου Βασιλική, η οποία αγωνίστηκε και κείνη σε κατηγορία μεγαλύτερη της ηλικίας της και σημείωσε χρόνο 11.93, ενώ στο ίδιο αγώνισμα η Ντάνα Μαριλένα έκανε  χρόνο 11.98. Τέλος στα 100μ. η Μασούρα Αγγελική στα 100μ. σημείωσε επίδοση 15.81 και ο Θανόπουλος Ιάσωνας στα 800μ. επίδοση 2.15. 

Στα «Πανιώνεια» άτυχος στάθηκε ο Μασούρας Θανάσης που ταλαιπωρήθηκε από ίωση και δεν έλαβε μέρος, τη στιγμή που οι επιδόσεις του στα 1000μ. θα του επέτρεπαν την 1η θέση. Ακόμα να συνυπολογίσουμε την εξαιρετική Βασιλάρα Χριστίνα,  η οποία ένιωθε ενοχλήσεις στο πόδι και τελικά ούτε εκείνη αγωνίστηκε στα 1000μ. αγώνισμα στο οποίο, εκτός απροόπτου, θα ανέβαινε και κείνη στο βάθρο βάση των επιδόσεων που είδαμε. Αυτό σημαίνει πως τα μετάλλια για τον σύλλογο της Σαλαμίνας θα ήταν ακόμη περισσότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου