Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Το 4ο Penny Marathon Σαλαμίνας στις 10/6/18



Η Σαλαμίνα θα φιλοξενήσει για 4η συνεχή χρονιά το Penny Marathon την Κυριακή 10 Ιονίου. Τρέχουμε και ποδηλατούμε 42χλμ, 10χλμ, 5χλμ και μικρότερες αποστάσεις για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για θέματα που αφορούν τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και για να υποστηρίξουμε αυτούς που δίνουν τον δικό τους αγώνα για να τα σώσουν. Ένα μήνα μετά το Penny Marathon θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Καλαμάτα, το Σϊδνεϋ της Αυστραλίας και την Ουάσινγκτον της Αμερικής.

*PM Salamina. Τι έχουμε καταφέρει;
Συνολικά 165 θηλυκά αδέσποτα ζώα συντροφιάς έχουν στειρωθεί από το 2015 μέχρι σήμερα μέσω των προγραμμάτων στειρώσεων, τα οποία έχουν υποστηριχτεί από τοπικές επιχειρήσεις, τοπικούς κτηνιάτρους (χωρίς κανένα οικονομικό όφελος), την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας (2015), και εθελοντές. Αυτό κυριολεκτικά σημαίνει χιλιάδες λιγότερες ταλαιπωρημένες ψυχές στους δρόμους οτυ νησιού μας.
 «Αυτός ο Μαραθώνιος είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για τα ζώα συντροφιάς που εγκαταλείπονται, κακοποιούνται, σκοτώνονται και πεθαίνουν αβοήθητα στους δρόμους, καθώς και για αυτούς που δίνουν τον δικό τους καθημερινό αγώνα για να τα σώσουν» λέει ο Τάκης Σκέρλος, ο οποίος διαχειρίζεται το PM της Σαλαμίνας. 

«Το «πρόβλημα» των αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην Σαλαμίνα έχει βγει εκτός ελέγχου καθώς ο αριθμός τους ανέρχεται σε χιλιάδες. Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση πρέπει να αναρωτηθούμε πώς ο καθένας μας συμβάλλει σε αυτό και εν συνεχεία πώς μπορούμε να γίνουμε μέρος της λύσης του. Αυτοί που τα αγαπούν, αυτοί που δεν τα θέλουν αλλά και εκείνοι που είναι αδιάφοροι απέναντι στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς  συμφωνούν τουλάχιστον σε ένα πράγμα: «κανένας δεν τα θέλει στους δρόμους». Ας προσπαθήσουμε λοιπόν ο καθένας χωριστά αλλά και όλοι μαζί να γίνουμε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε» προσθέτει.
Οι δρομείς και ποδηλάτες του PM τρέχουν μία ζεστή μέρα του καλοκαιριού για να νιώσουν το πώς είναι να είσαι αδέσποτος και για να μεταδώσουν με αυτόν τον ξεχωριστό τρόπο τα μηνύματα:
·         Στειρώνω, δεν ζευγαρώνω, τον σκύλο μου.
·         Υιοθετώ υπεύθυνα ένα πρώην αδέσποτο, δεν αγοράζω.
·         Τα προστατεύω και γίνομαι η φωνή τους. Καταγγέλω την κακοποίηση.

Ο μαραθώνιος θα ξεκινήσει την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 05:00 π.μ, από την καφετέρια Puzzles (πλησίον της εκκλησίας Αγ. Νικολάου) και θα τερματίσει στο ίδιο σημείο περίπου στις 09:30 π.μ. Η συμμετοχή στον αγώνα δεν είναι απαραίτητη, ο οποιοσδήποτε μπορεί να ενισχύσει τον αγώνα μας, απλά και μόνο με την παρουσία του.
Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές καλέστε στο 697 4816233 (Σκέρλος Τάκης)
ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.pennymarathon.com ή Facebook + Twitter + Instagram.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου