Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Ακυρώθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας PLATU 25, στον Σαρωνικό



Αιτία, τα τελευταία γεγονότα και οι λίγες συμμετοχές


Ο διοργανωτής Ι.Ο. Πειραιώς σε συνεννόηση με τη Διεθνή κλάση, αναγκάσθηκε να προχωρήσει στην ακύρωση διεξαγωγής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας σκαφών PLATU 25, που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί από 29 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου 2015, στο Σαρωνικό.



«Η Οργανωτική Επιτροπή του Παγκοσμίου εργάστηκε με συνέπεια από την πρώτη κιόλας στιγμή προκειμένου να οργανώσει ένα όσο το δυνατόν πιο άρτιο Πρωτάθλημα. Όμως η δημιουργία site για την διοργάνωση, η ενεργοποίηση των social media, η ανεύρεση χορηγών -που αρχικά είχαν βρεθεί- τα οικονομικά πακέτα σε ξενοδοχεία, αλλά και οι πολλές παράλληλες εκδηλώσεις προκειμένου να προσελκύσουμε τους ξένους αθλητές, δεν ήταν αρκετά ώστε να συμπληρωθεί ένας αξιοπρεπής αριθμός σκαφών, απαραίτητος για τη διεξαγωγή ενός Παγκοσμίου».

Ο Πρόεδρος του Ι.Ο. Πειραιώς Γιάννης Παπαδημητρίου, συνέχισε μιλώντας για την αναβολή της διοργάνωσης:

«Παρόλα αυτά και παρόλο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας καθώς και τη σταδιακή αποχώρηση των χορηγών, η Ο.Ε. έδωσε παράταση στις δηλώσεις συμμετοχής, αποφασισμένη να διεξάγει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με το όποιο κόστος. Δυστυχώς όμως από τη μια το γεγονός ότι οι συμμετοχές δεν αυξήθηκαν και από την άλλη οι εξελίξεις των τελευταίων ωρών στη χώρα μας κρίνεται πλέον πως δεν είναι δυνατόν να προχωρήσουμε στη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Platu25 2015, σεβόμενοι πάντα τους αθλητές που επρόκειτο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τους χορηγούς, τους υποστηρικτές μας και όλους τους ανθρώπους της Οργανωτικής Επιτροπής που δούλεψαν σκληρά ως σήμερα».

Και ο Γιάννης Παπαδημητρίου κατέληξε:
«Αυτές τις δύσκολες ώρες για τη χώρα μας ας είμαστε όλοι ενωμένοι και ψύχραιμοι για να περάσουμε τους σκοπέλους που έχουμε μπροστά μας. Ο Αθλητισμός από την Αρχαία Ελλάδα θεωρούταν κοινωνικό και πολιτισμικό αγαθό με παιδαγωγικό χαρακτήρα. Ο Αθλητισμός είναι το μέσο που διασφαλίζει ένα υγιές μέλλον.  Ας προσπαθήσουμε όλοι μας γι' αυτό!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου