Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Αθλητισμός και Πρωταθλητισμός



Αθλητισμός και Πρωταθλητισμός, δύο λέξεις που συχνά ταυτίζονται ενώ είναι τόσο πολύ διαφορετικές μεταξύ τους. Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε ασχοληθεί με τον αθλητισμό για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα είτε για την φυσική μας κατάσταση είτε σαν χόμπι. Αυτό όμως διαφέρει κατά πολύ με την κατηγορία των ανθρώπων που αποφασίζουν να κάνουν ένα σημαντικό βήμα παραπέρα που οδηγεί στον πρωταθλητισμό.
 Σίγουρα θα βρεθεί κάποιος που θα πει πως πρωταθλητισμό μπορεί να κάνει ο καθένας. Ναι θα συμφωνήσω αλλά θα συμπληρώσω πως για να το πετύχει πρέπει να το θέλει πολύ και όταν λέω πολύ εννοώ όσο τίποτα άλλο. Όταν κάποιος φτάνει στο σημείο που αποφασίζει να κάνει πρωταθλητισμό τότε η απόφαση αυτή ξαφνικά πολλαπλασιάζεται. 


Τι εννοώ με αυτό; Την ίδια στιγμή αποφασίζεις πως δέχεσαι να αλλάξει η ζωή σου όπως μέχρι στιγμής την ήξερες. Αποφασίζεις πως τις χαλαρές βόλτες για καφέ με τους φίλους σου θα τις αντικαταστήσουν κατά ένα μεγάλο μέρος οι σκληρές προπονήσεις που καθημερινά θα έχεις. Αντιλαμβάνεσαι πως ίσως θα παραμελείς την κοπέλα ή το αγόρι σου αλλά και την ίδια σου την οικογένεια. Τα ξυπνήματα σου πλέον θα είναι τσακ-μπαμ (ξυπνάω- πλένομαι- ετοιμάζομαι- φεύγω για προπόνηση). Ξέρεις πως πλέον θα είσαι πολλές ώρες εκτός σπιτιού και όταν τελικά θα γυρνάς πίσω θα πέφτεις ξερός στον καναπέ του σαλονιού και θα σε παίρνει ο ύπνος εκεί από την κούραση. 

Θα τα υποφέρεις όλα αυτά διότι θα έχεις έναν στόχο, να γίνεις πρωταθλητής. Βέβαια θα έρθουν οι στιγμές που θα πεις δεν αντέχω άλλο και θα σκεφτείς να τα παρατήσεις  ειδικά μετά την πρώτη αποτυχία ή θα αναρωτηθείς αν τελικά αξίζουν όλα αυτά. Πριν μερικό καιρό δεν θα μπορούσα να σου απαντήσω στο ομολογώ. 
Μα όταν ακούς το χειροκρότημα και τις φωνές του κόσμου στον αγώνα τότε στο εγγυώμαι πως θα παίρνεις μονάχα δύναμη. Κι’ αν πάλι δεν σε έπεισα, ε λοιπόν στο δηλώνω πως τελικά όλα όσα πέρασες, όλα όσα στερήθηκες άξιζαν και με το παραπάνω. Πως το ξέρω; Το ξέρω γιατί βλέπω αυτή την στιγμή τα δάκρυα σου ποτάμι καθώς ακούς τον εθνικό ύμνο που αντηχεί στα μεγάφωνα του σταδίου και κάνεις περήφανη την χώρα σου κατακτώντας την πρώτη θέση. Κατακτώντας το όνειρό και τους στόχους σου γινόμενος πρωταθλητής. Για πες μου και εσύ όμως, άξιζαν όλα αυτά τελικά;

Μάριος Θεοχάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου