Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019

Κατάφερε και έκλεψε την νίκη ο Εθνικός, άτυχος ο Αμπελακιακός



Σε ένα παιχνίδι ντέρμπι όπου και οι δύο ομάδες ήθελαν το θετικό αποτέλεσμα οι παίκτες του Αμπελακιακού και του Εθνικού έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν στον αγωνιστικό χώρο. 

Με κυρίαρχο του αγώνα τον Εθνικό ο Αμπελακιακός έπαιζε για δύο αποτελέσματα, την νίκη ή την ισοπαλία μιας και ενδεχόμενη ήττα θα τον έβαζε σε μπελάδες. 

Το πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού κύλησε ήσυχα με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από μία φάση η καθεμιά. Στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου ο Εθνικός ανέβασε χωρίς όμως να μπορέσει να απειλήσει.


Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι αύξησαν ακόμη περισσότερο την πίεση τους στους αντιπάλους καταφέρνοντας να φέρουν το παιχνίδι στο μισό γήπεδο, με τους παίκτες του Αγγελάκη να προσπαθούν να χτυπήσουν με αντεπιθέσεις και στημένες μπάλες. 

Ο Εθνικός πίεζε αλλά η πολύ καλή αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων δεν τους άφηνε διαδρόμους ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για φάση. 
Ο Καραδήμος βλέποντας πως η ομάδα του, αν και είχε την υπεροχή δεν την εκμεταλλευόταν πέρασε στο ματς τον Romano που αυτόματα ανέβασε το επίπεδο.

Με αυτά και μ’ αυτά ο χρόνος πέρναγε και όλα έδειχναν πως το «Χ» θα ήταν και το τελικό αποτέλεσμα αυτής της αναμέτρησης. 

Ο διαιτητής έδειξε 6’ καθυστερήσεων και εκεί τα αίματα άναψαν. Στο 94’ ο Σταφσουλάι πρόσωπο με πρόσωπο με τον Κολιοφούκα σούταρε εξ επαφής αλλά ο αντίπαλος γκολκίπερ ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε θεαματικά κρατώντας το 0-0.

Έτσι λοιπόν έμελλε ο Εθνικός να πάρει την τύχη με το μέρος του. Στο 96’ τηρήθηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου («αν δεν το βάλεις το ‘φαγες»). 

Μετά από σέντρα που έγινε στην μικρή περιοχή των γηπεδούχων ο Blanco άπλωσε το πόδι και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα νικώντας τον Καρνέση και ξεσηκώνοντας την γεμάτη εξέδρα των φιλοξενούμενων φιλάθλων του Εθνικού.

Μαζί με το γκολ ακούστηκε και η σφυρίχτρα του διαιτητή, αφήνοντας τον Αμπελακιακό σε κατάσταση σοκ, αφού για ακόμη μια φορά χάνει στις καθυστερήσεις ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να το είχε πάρει.

Όπως και να ‘χει η αλήθεια είναι η εξής και την είπαμε. Ο Αμπελακιακός ήταν το αουτσάιντερ και έπαιζε με το φαβορί του ομίλου για την άνοδο. Η ισοπαλία ήταν ο κύριος στόχος. 

Ο στόχος δεν επιτεύχθηκε απέναντι σε μια μακράν καλύτερη και ποιοτικότερη ομάδα. Ήττα εντός προγράμματος λοιπόν για την ομάδα της Σαλαμίνας και νίκη για τον Εθνικό που στάθηκε πολύ τυχερός αφού σε συνδυασμό με την νίκη του ήρθε και το ισόπαλο αποτέλεσα της Ιεράπετρας με την ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ φτάνοντας έτσι σε απόσταση ενός βαθμού από την κορυφή.  

Επόμενος αγώνας για τον Αμπελακιακό με την Επισκοπή στην Κρήτη.

Η σύνθεση του Αμπελακιακού:

Καρνέσης, Χαλούλος, Λιάτος, Καμπούρης,Σγούρδας, Κοφσιανίδης(62’ Σαρηγιάννης), Ζώτο Κ. (74’ Μαούνης), Κοκλιώτης(70’Μπούτσης), Ντάφλας, Κανελλόπουλος(67’ Σταφσουλάι), Λέκκας.




Η σύνθεση του Εθνικού: 

Κολιοφούκας, Βλάχος, Μηλιώτης, Κορνέζος, Χριστοφιλέας, Σκεντεράι, Κωνσταντίνου (55' Αλεξίου), Πολίτης(65' Romano), Τσιλιγκίρης, Παυλάκης(68' Blanco), Μάναλης(81' Butter).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου