Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Το άστρο της Πλάκα έλαμψε, χρυσή Πανελληνιονίκης στα 600μ.


Η Πλάκα υψώνει το κύπελλο της

Η πορεία προς την κορυφή

Πέρυσι τέτοιον καιρό ήταν που λέγαμε πως η Εμμανουέλλα Πλάκα είναι ένα ανερχόμενο αστέρι στα γήπεδα του στίβου.

Τέτοιες μέρες ήταν που όντας μεγάλο φαβορί για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Χαλκίδας, τελικά δεν αγωνίστηκε λόγω προβλήματος υγείας. 

Φέτος δεν θα μπορούσε όμως να μην ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Μία νεαρή αθλήτρια όπου δούλεψε σκληρά αλλά και συντηρητικά όλη την χρονιά με μοναδικό στόχο την κορυφή.

Δεν είναι ούτε 15 χρονών και σε διάστημα ούτε δύο χρόνων προπόνησης με τον προπονητή της και παλιό πρωταθλητή Ηλία Νταβίδη έφτασε στο χρυσό!

Ο τερματισμός και η νίκη της Πλάκα στο νήμα
 
Χθες ήταν μέρα της 

Στο Εθνικό Στάδιο Χαλκίδας έμελλε η Πλάκα να εντυπωσιάσει. Καθ’ όλη την χρονιά ήταν η αθλήτρια που δεν έχανε ευκαιρία να ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου. 

Ήταν η καλύτερη, δηλώθηκε με τον καλύτερο χρόνο και απέδειξε στους πάντες πως δεν είναι κάποια τυχαία αλλά μια κοπέλα που θα αφήσει ιστορία στον ελληνικό στίβο.


Στο βάθρο μαζί με τις άλλες αθλήτριες
Ο αγώνας που κρίθηκε στο νήμα

Στα 600μ. Παγκορασίδων Κ16 δημιουργήθηκαν τρεις σειρές από 15 αθλήτριες με τις καλύτερες επιδόσεις να βρίσκονται στην τρίτη και τελευταία σειρά. Εκεί ήταν που η αθλήτρια της Σαλαμίνας έκανε μια εκπληκτική κούρσα τακτικής. 

Μπορεί στα πρώτα 200μ. να είχε μείνει πίσω, αλλά η τρομερή φυσική κατάσταση που έχει δημιουργήσει όλον αυτό τον καιρό και οι οδηγίες του προπονητή της την έφεραν στα τελευταία 100μ. να παλεύει με μία ακόμη αθλήτρια για την νίκη. 

Η Πλάκα με ένα τρομερό άνοιγμα στα τελευταία μέτρα ξεπέρασε και την τελευταία της αντίπαλο και πήρε την νίκη με όλο το στάδιο να την χειροκροτεί για αυτή την απίστευτη κούρσα! Ο χρόνος της; 1:37:99'' από 1,38:81"



Ο Ηλίας Νταβίδης μαζί με την αθλήτρια του

Το μέλλον στα πόδια της

Όπως είπαμε δεν είναι ούτε 15 χρονών. Είναι αδιαμφισβήτητα ένα ταλέντο που έχει πέσει στα σωστά χέρια. 

Το μόνο σίγουρο είναι πως με τον Ηλία Νταβίδη πλάι της θα μεγαλουργήσει και κανείς δεν ξέρει πότε θα πιάσει ταβάνι. 



 
Η Πλάκα με τους γονείς Δημήτρη και Έφη
και τον προπονητή της Ηλία Νταβίδη
Εμείς σαν Anatropes Sport

…θέλουμε να σας πούμε τα εξής: Θυμηθείτε το. Αυτή η κοπέλα θα φτάσει ψηλά, ΑΝ το θελήσει διότι είναι και πολύ μικρή. Το λέγαμε πως θα φέρει μεγάλη διάκριση και έτσι έγινε. Επόμενοι στόχοι; Ποιος ξέρει; Το θέμα είναι πως την δεδομένη χρονική στιγμή είναι η καλύτερη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου