Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Αμπελακιακός: Ο πάγκος κατάφερε ξανά και έφερε "τούμπα" το παιχνίδι



Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου

Ούτε άτυχος ήταν, ούτε κακός ούτε τίποτα. Ο Αμπελακιακός κατάφερε για ακόμη μία φορά φέτος να χάσει την νίκη μέσα από τα χέρια του. 

Έχουμε φτάσει 6 αγωνιστικές πριν από το τέλος του πρωταθλήματος και κανείς στην ομάδα δεν έχει βρεθεί για να πιστέψει σε αυτούς τους παίκτες.Δεν γίνεται η ομάδα αυτή φέτος να παλεύει για την σωτηρία. 
Δεν γίνεται να τρώει γκολ κατά εξακολούθηση στις καθυστερήσεις επειδή πάντα μετά το 70 ταμπουρώνεται στην άμυνα. 
Δεν γίνεται ο Αμπελακιακός να χαρίζει συνεχώς βαθμούς σε κατώτερους ποδοσφαιρικά αντιπάλους του. ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. 

Τα λάθη γίνονται μία φορά, άντε δύο. Από ‘κει και μετά καταντάει παρωδία. Δεν μπορεί κάθε φορά να φταίει η διαιτησία επειδή η ομάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί το υπέρ της αποτέλεσμα και δέχεται στο τέλος γκολ.


Στα του αγώνα τώρα…
Αξίζουν μονάχα συγχαρητήρια σε κάθε έναν ξεχωριστά ποδοσφαιριστή της ομάδας. Οι παίκτες κατέθεσαν ψυχή μέσα στο γήπεδο αλλά η βοήθεια από τον πάγκο ήταν ανύπαρκτη. Η ομάδα κατάφερε να προηγηθεί πολύ νωρίς μόλις στο 6ο λεπτό με τον Σταφσουλάι, την στιγμή που ο κόντρα άνεμος δυσκόλευε τους γηπεδούχους. 

Ο Αμπελακιακός ήταν καλύτερος καθ’ όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και δεν αρκέστηκε στο ένα γκολ πιέζοντας ασφυκτικά τον Γιούχτα. Με το ημίχρονο να βρίσκει την ομάδα μας μπροστά στο σκορ ο Γιούχτας καλούνταν να αντιδράσει. 

Πράγματι οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους χωρίς όμως να καταφέρουν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη ευκαιρία. Το πέρασμα του Βαρούχα στο 64’ στην θέση του Τσάτσου όμως άλλαξε τα δεδομένα. 

Οι Κρητικοί πίεσαν με τον Βαρούχα να απειλεί στο 77’ και τον Καρνέση να διώχνει εξ επαφής την μπάλα η οποία βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι με την άμυνα του Αμπελακιακού να διώχνει. 

Οι παίκτες μας που πίεζαν σε όλο το γήπεδο δεν το έβαλαν κάτω και δημιούργησαν τις δικές τους ευκαιρίες με σουτ του Λίτσι που πέρασε λίγο άουτ και στημένες φάσεις. Κάπου εκεί λοιπόν ο πάγκος επενέβει και όλα στράβωσαν.

Στις θέσεις του Κανελλόπουλου και Λέκκα πέρασαν αντίστοιχα οι Σαρηγιάννης και Μπούτσης (1η αλλαγή 79’, 2η αλλαγή 84’). Με τον Σταφσουλάι λοιπόν να μένει μόνος στην επίθεση η άμυνα του Γιούχτα ανέβηκε και από το 85’ και μετά ο Αμπελακιακός έπαιζε στο μισό του δικού του γηπέδου με τους φιλοξενούμενους να σφυροκοπούν με αλλεπάλληλες σέντρες και στημένα. 

Εδώ ταιριάζει η φράση «Η ιστορία επαναλαμβάνεται». Μία στημένη φάση, αναμπουμπούλα στην άμυνα, καθαρό φάουλ στον Καρνέση που δεν δόθηκε και 1-1 στο 91’. Ένα παιχνίδι που στο οποίο η ισοπαλία θα ήταν σαν ήττα τέλειωσε και με αυτό χάθηκαν ακόμη δύο υπερπολύτιμοι βαθμοί για την ομάδα μας.



Σύνθεση του Αμπελακιακού:
Καρνέσης, Ζώτο, Λιάτος, Καμπούρης, Χαλούλος, Κοφσιανίδης, Λίτσι, Ντάφλας, Κανελλόπουλος (79’ Σαρηγιάννης), Λέκκας (84’ Μπούτσης), Σταφσουλάι. 

Σύνθεση Γιούχτα:
Κόλλιας, Κασατάκης, Ρουμπάκης, Κορτσινίδης, Σταθόγλου, Τζάνης, Τσάτσος (64’ Βαρούχας), Παούσης, Σφυρογιάννης (58’ Κουσίδης), Μαυρομάτης, Ηλιόπουλος.



Το μέλλον της ομάδας
Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν υπάρχουν δικαιολογίες και στην περίπτωση που υπάρχουν οι υπεύθυνοι της ομάδες πρέπει να τις αγνοήσουν και να κοιτάξουν τι πραγματικά είναι αυτό που φταίει και έχει φέρει την ομάδα σε σημείο να παλεύει για την σωτηρία.

Αν θέλετε την γνώμη μου η ομάδα φέτος θα μπορούσε να τερματίσει κάλλιστα στην πρώτη 5αδα ενώ τώρα παλεύει για την σωτηρία. Πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε τα στραβά μάτια και να δοθεί λύση χθες. Πρέπει να σταματήσουμε την παρελθοντολογία της περυσινής πορείας και να πιστέψουμε στο υλικό που έχουμε το οποίο δεν είναι καθόλου κακό. Εν πάση περιπτώση η κατάσταση έχεις ως εξής και πρέπει να την αποδεχτούμε. Η ομάδα πρέπει πάση θυσία να κερδίσει στον επόμενο εκτός έδρας αγώνα με το Κερατσίνι. ΔΕΝ έχει άλλη ευκαιρία για απώλεια βαθμών. Ακολουθεί δύσκολο και κάθε παιχνίδι πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τελικός. Τα κεφάλια κάτω λοιπόν, πολύ δουλειά, άμεση διόρθωση των όποιων λαθών έχουνε γίνει μέχρι στιγμής και πίστη στην παραμονή. Τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω.

Υ.Γ 1
Η ομάδα σήμερα δίκαια διαμαρτύρεται για την διαιτησία. Ένα καθαρό χέρι των φιλοξενούμενων στην μικρή περιοχή και ένα καθαρό φάουλ στην φάση του γκολ της ισοφάρισης του Γιούχτα ισοδυναμούν με αλλοίωση του αποτελέσματος.

Υ.Γ 2

Βασικό στοιχείο ο κόσμος του νησιού!
Η ομάδα εκτός των άλλων αυτό που χρειάζεται αυτή την στιγμή είναι ένα σωσίβιο και αυτό το σωσίβιο πρέπει να είναι ο φίλαθλος κόσμος του νησιού. Ο Αμπελακιακός μπορεί να είχε μία εντυπωσιακή ομάδα πέρυσι αλλά ο κόσμος που γέμιζε το γήπεδο ήταν αυτός που του έδινε ώθηση και στα ντέρμπι έμπαινε χωρίς να φοβάται τίποτα και κανέναν. Έτσι πρέπει να γίνει και τώρα μιας και έχουμε φτάσει προς το φινάλε.   

Υ.Γ 3
Η ομάδα μπορεί να σωθεί και να μείνει στην κατηγορία. Στο χέρι της είναι. Το μόνο σίγουρο είναι πως αν πραγματοποιηθεί η ευχή όλων μας και παραμείνει, σίγουρα πρέπει να αλλάξουν πολλά. 



Υ.Γ 4
Ξεκάθαρα MVP του σημερινού αγώνα αλλά και των τελευταίων παιχνιδιών ο Καρνέσης. Μπορεί ο Γιώργος να ξεκίνησε στραβά φέτος αλλά δείχνει πως έχει επανέλθει και είναι ο ίδιος που ήταν πέρυσι, αυτός που κουβάλαγε την ομάδα στα δύσκολα και οι συμπαίκτες του μπορούσαν να στηριχτούν επάνω του.

2 σχόλια:

  1. ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ Η ΟΜΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕ ΤΡΙΑ ΜΗΔΕΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To paixnidi to exase o Aggelakis paidia as tou pei kapoios kati mpas kai swthoyme giati opws to vlepw to karavi paei gia foynto

    ΑπάντησηΔιαγραφή