Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Πρωταθλήτρια η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Τελαμώνα: Νο 1 για το Νο 1 μας!

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που τα είχε όλα, πάθος, ένταση, ανατροπές και πολλή συγκίνηση, η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Τελαμώνα αναδείχτηκε πρωταθλήτρια της Τοπικής Κατηγορίας 2 της Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Α.. Κατάφερε να κερδίσει 3-2 την ομάδα του Παλαιού Φαλήρου που ήταν δεύτερη στο βαθμολογικό πίνακα και να στεφθεί Πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην ιστορία της!

 

Έχοντας εξασφαλίσει την άνοδο ήδη από την προηγούμενη αγωνιστική και αντιμετωπίζοντας τους τραυματισμούς και την κούραση βασικών παικτριών, η ομάδα μπήκε στον αγώνα αποφασισμένη να κερδίσει και το πρωτάθλημα, καθώς χρειαζόταν τη νίκη για να κατοχυρώσει την απαραίτητη βαθμολογική διαφορά και να στεφθεί πρωταθλήτρια μια αγωνιστική πριν το τέλος των play off. Κέρδισε το 1ο σετ σχετικά άνετα (25-18), όμως η ομάδα του Φαλήρου ήταν μαχητική και κατάφερε να πάρει το 2ο σετ στις λεπτομέρειες (25-27).



 Στο 3ο σετ ωστόσο η ομάδα του Τελαμώνα έδειξε ότι δε θα επιτρέψει σε κανέναν να της κλέψει το όνειρο μέσα από τα χέρια. Έπαιξε συγκεντρωμένα και πήρε το σετ με (25-18) ξεσηκώνοντας ένα κατάμεστο γήπεδο! Στο 4ο σετ, η ομάδα ξεκίνησε δυναμικά, αλλά κάποιες αστοχίες και το πείσμα του Φαλήρου που δεν τα παράτησε ούτε ένα λεπτό, της στέρησαν το σετ οριακά (23-25). Ωστόσο στο 5ο σετ η ομάδα βρήκε ρυθμό άλλαξε γήπεδο προηγούμενη (8-6), κράτησε την ψυχραιμία της όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ με (8-9) και επανήλθε (12-9), για να τελειώσει τον αγώνα με σκορ (15-10) μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Καταλυτική εξάλλου ήταν και η συμβολή της κερκίδας που γεμάτη παλμό και πάθος δε σταμάτησε ούτε λεπτό να εμψυχώνει την ομάδα, δημιουργώντας μια ενθουσιώδη, αλλά κόσμια ατμόσφαιρα.


Από τις πιο συγκινητικές στιγμές του αγώνα ήταν όχι μόνο οι αγκαλιές και τα δάκρυα όλης της ομάδας στο τέλος του αγώνα, που σύσσωμη πανηγύριζε την πρωτόγνωρη επιτυχία, αλλά και τα συνθήματα και οι αφιερώσεις στην αδικοχαμένη Εύα Πετροχείλου, το νούμερο 1 της ομάδας που τόσο πρόωρα χάθηκε. Η απώλεια της στάθηκε καταλυτική και χρειάστηκε μεγάλη ψυχική δύναμη και αυτοσυγκέντρωση για να καταφέρει η ομάδα να αντιμετωπίσει το τεράστιο αγωνιστικό και ψυχολογικό πλήγμα. Κάθε νίκη και πολύ περισσότερο αυτό το Πρωτάθλημα είναι αφιερωμένα σε κείνη!



1 σχόλιο: