Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Αμπελακιακός-Αίαντας: «Έβρεξε γκολ μα ήρθε ισοπαλία»


Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια των τελευταίων ετών πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γήπεδο Αμπελακίων ανάμεσα στις δύο μεγάλες ομάδες του νησιού με το τελικό σκορ να βρίσκει ισόπαλες τις ομάδες 4-4. 

Αμπελακιακός και Αίαντας πρόσφεραν θέαμα και δυνατές συγκινήσεις στον φίλαθλο κόσμο της Σαλαμίνας που παρευρέθηκε στο γήπεδο διαμορφώνοντας έτσι μια γεμάτη εξέδρα που έδινε τον παλμό στο παιχνίδι καθ’ όλη την διάρκεια του. 


Το πρώτο γκολ του Αίαντα από τον Μιχαλάκη
Ο Αίαντας έδειξε από την αρχή του παιχνιδιού πως είχε μπει αποφασισμένος να πάρει αυτό το ντέρμπι στα χέρια του και το έδειξε με τον καλύτερο τρόπο στο 7ο μόλις λεπτό με τον Μιχαλάκη να κάνει το 0-1 και να ξεσηκώνει τους φιλάθλους της ομάδας. 

Ο Αμπελακιακός κατάφερε να αντιδράσει με τον Τσαγκάρη να πετυχαίνει το γκολ της ισοφάρισης στο 24’ βάζοντας φωτιά στο γήπεδο.


Η ισοφάριση σε 1-1 από τον Τσαγκάρη
Οι παίκτες όμως του Πανοηλία δεν πτοήθηκαν και τρία λεπτά αργότερα στο 27’ ήταν η σειρά του Λελούδα να βάλει πάλι μπροστά την ομάδα του στο σκορ με δυνατό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή που αιφνιδίασε τον Καρνέση.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Αμπελακιακό πέντε λεπτά αργότερα ήρθε ακόμη ένα γκολ για τον Αίαντα πάλι από τον Λελούδα διαμορφώνοντας έτσι το 1-3 που ήταν και το σκορ με το οποίο πήγαν οι ομάδες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη ο Βογιατζής  κυνηγώντας το σκορ πέρασε μέσα στο ματς τους Σταφσουλάι και Θεοδωσίου κάνοντας το σχήμα του άκρως επιθετικό κάτι που εν τέλει του απέδωσε αφού ο Τσαγκάρης βρήκε ξανά δίχτυα στο 61’ πάλι με κεφαλιά μειώνοντας έτσι σε 2-3.



Με το ηθικό των γηπεδούχων να έχει ανέβει δεν άργησε να έρθει η ισοφάριση σε 3-3 ξανά από τον δαιμονισμένο και εορτάζοντα (κλείνει σήμερα τα 28 χρόνια) Αντώνη Τσαγκάρη με υποδειγματικό πλασέ φέρνοντας ξανά τον αγώνα στα ίσια.

Για ακόμη μία φορά όμως ο Αμπελακιακός δεν κατάφερε να διατηρήσει την ισοπαλία αφού μόλις τρία λεπτά αργότερα στο 74’ ο Τρικαμηνάς που είχε περάσει αλλαγή στο παιχνίδι έκανε το 3-4.

Η εξέδρα που είχε πάρει φωτιά
Με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να δίνουν ότι έχουν και δεν έχουν και να κάνουν κατάθεση ψυχής μέσα στο γήπεδο όλα έδειχναν πως η νίκη θα ερχόταν μόνο όταν ο διαιτητής θα σφύριζε την λήξη του παιχνιδιού.

Έτσι λοιπόν στην τελευταία φάση του παιχνιδιού στο 93ο λεπτό, ο Αμπελακιακός εκδήλωσε αντεπίθεση και με τον Θεοδοσίου να πραγματοποιεί ατομική ενέργεια και να ανατρέπεται στην μικρή περιοχή ο διαιτητής Μπαλαφούτης καταλόγισε πέναλτι.

Την εκτέλεση από τα έντεκα βήματα ανέλαβε ο Ράμα ευστοχώντας και στέλνοντας την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, σώζοντας έτσι τον Αμπελακιακό από την ήττα.

Έτσι το τελικό σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες του νησιού ισόπαλες και να μοιράζονται από έναν βαθμό, αποτέλεσμα που αποδεικνύεται πραγματικό δώρο στον πρωτοπόρο Καραβά που κέρδισε την Καστέλα με 2-0 στην έδρα του και ανοίγει την διαφορά του από Αίαντα και Αμπελακιακό στους  4 και στους 7 αντίστοιχα βαθμούς.


Υ.Γ 1
H επόμενη αγωνιστική θα κρίνει βέβαια πολλά αφού ο Αίαντας υποδέχεται τον Καραβά και όπως όλα δείχνουν αυτό θα είναι το παιχνίδι που θα καθορίσει πολλά πράγματα για την πορεία και του Καραβά και του Αίαντα αλλά και του Αμπελακιακού.

Υ.Γ 2
Το σημερινό ντέρμπι ήταν διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Γκολ, νεύρα – εντάσεις, συγκινήσεις, ανατροπές και στο τέλος ένα σφύριγμα που λήγει τα πάντα. 

Υ.Γ 3
Ο Αίαντας δείχνει πως έχει ομάδα για να κυνηγήσει την άνοδο στην κατηγορία μετά από πολλά χρόνια. 

Υ.Γ 4
Ο Αμπελακιακός θα πρέπει άμεσα να συνειδητοποιήσει το υλικό που έχει στην ομάδα και πως θα γίνει η καλύτερη διαχείριση του. Είναι μια πολύ καλή ομάδα που μπορεί κάλλιστα να διεκδικήσει υπό συνθήκες πλέον την άνοδο αρκεί να το πιστέψει η ίδια η ομάδα και οι παίκτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου