Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Το “El Classico” της Κούλουρης


Οι δύο ιστορικότερες ομάδες του νησιού αναμετρόνται σήμερα το μεσημέρι στις 15:00 στο γήπεδο Αμπελακίων για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το νησί κυριολεκτικά βρίσκεται σε αναμμένα κάρβουνα αφού όλος ο φίλαθλος κόσμος και των δύο ομάδων περιμένει πως και πως την σημερινή ημέρα. 

Ας πάρουμε όμως μία μία τις ομάδες και ας αναλύσουμε τα υπέρ και τα κατά τους που ίσως είναι αυτά που θα κρίνουν το σημερινό αποτέλεσμα. 


 Αμπελακιακός



Ξεκινώντας με την γηπεδούχο ομάδα, ο Αμπελακιακός βρίσκεται σε μία φάση ανασυγκρότησης και επανόδου αφού η επιστροφή του μαέστρου της ομάδας Ρενάλντο Ράμα έχει φέρει αμέσως άλλη πνοή και ενέργεια στο γήπεδο. Η ποιότητα του φετινού συνόλου που έχει στην διάθεση του ο Στέλιος Βογιατζής είναι αδιαμφισβήτητα πάρα πολύ καλή. Παρόλο την πολύ καλή ποιότητα των παικτών όμως ο Αμπελακιακός βρίσκεται να έχει μείνει με 5 βαθμούς πίσω στην μάχη της 1ης θέσης με Καραβά και Αίαντα να είναι μπροστά του. Η γκέλα με τους Νέους Ευγενίας και η ήττα στο ντέρμπι με τον Καραβά τον φέρνουν στην 3η θέση και η σημερινή νίκη είναι μονόδρομος αν θέλει να παραμείνει κοντά στο κυνήγι του πρωταθλήματος.
 

Αίαντας



Ο φιλοξενούμενος Αίαντας δείχνει να πραγματοποιεί το καλύτερο ίσως ξεκίνημα σε πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Η ομάδα με μία μονάχα ισοπαλία στην έδρα της με τον Αετό Κορυδαλλού φιγουράρει στην 2η θέση με μόλις δύο βαθμούς απόσταση από τον πρωτοπόρο Καραβά τον οποίο και υποδέχεται την επόμενη εβδομάδα στο δημοτικό στάδιο Σαλαμίνας. Ο Αίαντας ποντάρει πολύ στην νεότητα και στην δίψα των παικτών του για μια διάκριση αλλά και στο πολύ καλά οργανωμένο σύνολο που έχει δημιουργήσει ο Πανοηλίας φέτος με την ομάδα να δείχνει εκτός από ποιότητα και ταχύτητα αλλά κυρίως αποτελεσματικότητα στις τελικές φάσεις με τα μεγάλα σκορ απέναντι στις ομάδες που έχει παίξει μέχρι τώρα να παίρνουν και να δίνουν. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αίαντας θα έχει την πλήρη υποστήριξη του κόσμου του αφού εδώ και μέρες οι φίλαθλοι του ετοιμάζουν να μετατρέψουν το σημερινό παιχνίδι σε γιορτή και αν συνοδευτεί με νίκη τότε σε γλέντι. Ένα μικρό δείγμα θα δοθεί άλλωστε και στην προγραμματισμένη πορεία των φίλων του Άγιαξ προς το γήπεδο Αμπελακίων πριν το παιχνίδι στις 14:00.

Εν κατακλείδι
 
Όπως και να ‘χει όλα θα κριθούν στο γήπεδο μετά το σφύριγμα της σέντρας και αυτά που λέμε είναι απλά μια pregame ανάγνωση των τελευταίων ημερών αλλά και μηνών. 

Αυτό που κανείς δεν θα πρέπει να ξεχάσει είναι πως οι τρείς βαθμοί όπως και να ‘χει σε περίπτωση νίκης μίας εκ των δύο ομάδων θα μείνουν στην Σαλαμίνα και αυτό ίσως είναι και το πιο σημαντικό.
Καλή επιτυχία λοιπόν σε Αμπελακιακό και Αίαντα και ευελπιστούμε να δούμε ωραίο παιχνίδι με πλούσιο θέαμα και με την νίκη στον καλύτερο!

Υ.Γ
Ας ελπίσουμε να μην μας τα χαλάσει ο καιρός, καλού κακού όμως πάρτε ομπρέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου