Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ


Λίγες μέρες έμειναν για την εκκίνηση των διεθνών αγώνων ορεινής ποδηλασίας
Salamina Epic MTB Cup στη Σαλαμίνα, στα πλαίσια των εορτασμών για τα 2500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας

Για περίπου 1 μήνα, η Σαλαμίνα θα κινείται στους ρυθμούς της ορεινής ποδηλασίας.

9-23 Φεβρουαρίου 2020, διοργανώνονται στη Σαλαμίνα 4 διεθνείς αγώνες με το θεσμό του Κυπέλλου.

Οι αγώνες αυτοί, τελούν υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σαλαμίνας. Αποτελούν συνδιοργάνωση με τον ΑΚΟΙΠΟΠ και τον ποδηλατικό σύλλογο «Πρωτέας Σαλαμίνας» και υποστηρίζονται από τον Εμπορικό Σύλλογο και τοπικούς φορείς.


Στους αγώνες αυτούς έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 140 αθλητές από 25 χώρες, από όλες τις ηπείρους. ΗΠΑ, Καναδάς, Αυστραλία, Γαλλία, Ελβετία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ισραήλ, Ρωσία, Ισλανδία, Ν. Αφρική, Ιαπωνία, είναι μερικές μόνο από τις χώρες που θα εκπροσωπηθούν σε αυτή την πολύ σημαντική διοργάνωση.

Οι αθλητές που θα λάβουν μέρος στους διεθνείς αγώνες Salamina Epic MTB Cup, διεκδικούν την πρόκριση τόσο της χώρας τους όσο και των ιδίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο 2020.

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, παράλληλα με τον μεγάλο τελικό των διεθνών αγώνων θα διεξαχθεί και αγώνας ερασιτεχνών (open) για όλους τους φίλους της ποδηλασίας, και διασυλλογικός αγώνας για τα παιδιά της Σαλαμίνας αλλά και από άλλες πόλεις της Ελλάδας. Ο αγώνας όπεν θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ελπίδα για παιδιά με καρκίνο.

Συνολικά αναμένεται συμμετοχή περισσότερων των 300 αθλητών και επιπλέον γονείς, συνοδοί, τεχνικοί κλπ, που θα παρευρεθούν στην τελευταία μέρα των αγώνων και στις απονομές των μεταλλίων στους νικητές των αγώνων και του διεθνούς κυπέλλου.

Σκοπός των διοργανώσεων είναι:
-       Η ανάπτυξη του αγωνίσματος της Ορεινής Ποδηλασίας και η γνωριμία του ελληνικού κοινού με το αγώνισμα αυτό
-       Η προβολή των περιοχών διεξαγωγής των αγώνων σε όλη την Ευρώπη
-       Η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας
-       Η καθιέρωση της Ελλάδας και συγκεκριμένα της Σαλαμίνας ως προορισμό για εναλλακτικό τουρισμό.

Οι αγώνες αυτοί είναι ενταγμένοι στα πλαίσια των εορτασμών για τα 2500 χρόνια από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας και θα αποτελέσουν την έναρξη των εκδηλώσεων για την ιστορική αυτή επέτειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου