Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

ΤΕΛΑΜΩΝΑΣ: Κατάφεραν την άνοδο οι κορασίδες, έχασαν την πρωτιά (pics)



Σε ένα παιχνίδι τελικό κλήθηκαν να αγωνιστούν οι Κορασίδες του Τελαμώνα στο Volley απέναντι στην ομάδα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος τον Εθνικό. 

Τα κορίτσια μας που είχαν εξασφαλίσει την άνοδο στην Α’ Κατηγορία  τρεις αγωνιστικές πριν, ήταν αποφασισμένες να διεκδικήσουν μέσα στην έδρα του Εθνικού την πρώτη θέση του πρωταθλήματος, κάτι που τελικώς όμως δεν επιτεύχθηκε.



Πως κύλησε το παιχνίδι…

Η ομάδα μας αν και ξεκίνησε πολύ καλά στο πρώτο σετ και ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, στους τελευταίους πόντους η έλλειψη ψυχραιμίας και τα απανωτά λάθη οδήγησαν το σκορ στο 29-27 υπέρ των γηπεδούχων. 

Τα κορίτσια της Κατερίνας Νάννου μπήκαν στο δεύτερο σετ με μοναδικό σκοπό την ανατροπή αφού το έργο τους είχε ήδη δυσκολέψει μιας και νίκη ανόδου σήμαινε πως έπρεπε να πάρουν τα επόμενα τρία σετ χωρίς να χάσουν κανένα ώστε να καλυφθεί η διαφορά του πρώτου αγώνα. 

Το δεύτερο σετ ήταν ντέρμπι όπως και το πρώτο αλλά από τα μισά και μετά ο Εθνικός πήρε κεφάλι μη μπορώντας ο Τελαμώνας να αντιδράσει, με το αποτέλεσμα στον πίνακα στο τέλους του 2ου σετ να γράφει 25-20 υπέρ των γηπεδούχων που απευθείας σήμανε και την κατάκτηση του πρωταθλήματος για τον Εθνικό. 

Με την ψυχολογία πεσμένη και ξέροντας πως η ευκαιρία για την κατάκτηση της πρώτης θέσης έχει χαθεί, τα κορίτσια μας το πάλεψαν αλλά έχασαν και το 3ο σετ που θύμιζε επανάληψη του 2ου χάνοντας με 25-19.

Σύνθεση ομάδας:

Βασική 7άδα.
Λογοθέτη Κατερίνα (10) Ακραία (Αρχηγός)
Βιλλιώτη Μυρτώ (2) Ακραία 
Παπαδημητρίου Ειρήνη (4) Πασαδόρος
Βιλλιώτη Ελένη (11) Διαγώνιος
Παπαδημητρίου Κλαίρη (20) Κεντρική
Βιλλιώτη Θάνεια  (5) Κεντρική
Γεωργαντοπούλου Ειρήνη (15) (Λίμπερο)



Αναπληρωματικές:
Πάλλη Νικολέττα (18) (Λίμπερο)
Παπαδημητρίου Σοφία (16)
Ψαρρά Διαλεκτή (3)
Ψαρρά Κωνσταντίνα (6)
Χατζηχρήστου Ειρήνη (14)

Κόουτς της ομάδας: Κατερίνα Νάννου

Οι πανηγυρισμοί των ηττημένων κάλυψαν τους πανηγυρισμούς των νικητών.
Μετά την λήξη του αγώνα το λογικό είναι να υπάρχει ένα κοντράστ συναισθημάτων μεταξύ νικητών και ηττημένων. Αν θέλετε την γνώμη μας εμείς αυτό δεν το είδαμε ή έστω το είδαμε αλλά ελάχιστα. 

Η ήττα δεν πείραξε; Φυσικά και πείραξε αλλά όλη η ομάδα και μέσα στην ομάδα περιλαμβάνεται φυσικά και ο κόσμος της, δεν μπορεί παρά να χειροκροτήσει την προσπάθεια αυτών των κοριτσιών την φετινή χρονιά. Η άνοδο όπως και να ‘χει δεν είναι μικρό πράγμα.

Μονάχα χαρά λοιπόν όταν μετά από ώρα και ενώ το στάδιο άδειαζε σιγά σιγά τα κορίτσια του Τελαμώνα απολάμβαναν το άθλημα όπως ακριβώς θα πρέπει να κάνουν όλοι, βγάζοντας αναμνηστικές φωτογραφίες που θα τις θυμούνται σε όλη τους την ζωή.

Τι έφταιξε και χάθηκε ο αγώνας…
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι έφταιξαν πολλά αλλά κάποια σίγουρα είναι δεδομένα. Τα κορίτσια της ομάδας μας έπαιζαν με ένα μεγάλο βάρος και άγχος πάνω τους. Ήθελαν πάση θυσία την νίκη ώστε να την αφιερώσουν στην πολυαγαπημένη τους Εύα που δεν είναι πια κοντά τους. Το παραμικρό λάθος λοιπόν στοίχιζε και κυρίως έριχνε την ψυχολογία.

Στο θέμα της ψυχολογίας συνέλαβε ίσως και η καυτή έδρα του Εθνικού που είχε γεμίσει τις κερκίδες του σταδίου και εμψύχωνε διαρκώς την γηπεδούχο ομάδα. Αν κάποιος έχει παρακολουθήσει ανάλογα παιχνίδια των κοριτσιών στην Σαλαμίνα, τότε θα καταλάβει πως δεν ήταν καθόλου συνηθισμένες σε αγώνα με τόσο μεγάλη ένταση εκτός του αγωνιστικού χώρου, κάτι που σίγουρα τις επηρέασε. 
 
Τέλος ένα βασικό πράγμα που δεν πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι ο Εθνικός αγωνίστηκε με μία ομάδα μεταγραφών που όπως φαίνεται και εκ του αποτελέσματος απέδωσαν τα μέγιστα. 

Αντιθέτως ο Τελαμώνας παράγει συνεχώς αθλήτριες από τα φυτώρια του και έτσι αγωνίστηκε και εχθές, με δικές του κοπέλες από τα τμήματα ακαδημιών του. 


 Τέλος η άνοδος των Κορασίδων του Τελαμώνα είναι αφιερωμένη στην Εύα Πετροχείλου.

Τι πέτυχαν…
Μπορεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος να μην ήρθε αλλά οι Κορασίδες πέτυχαν τα εξής:
1)      Ανάδειξη ταλέντων από τα φυτώρια των ακαδημιών.
2)      Συμμετοχή για πρώτη φορά στην ιστορία του Τελαμώνα στο Final -8 των καλύτερων ομάδων.
3)      Πάνω απ’ όλα όμως κατάφερε να φέρει τον κόσμο στο γήπεδο και να τον έχουν στο πλευρό τους όπως και χθες που πάνω από 60 άτομα βρισκόντουσαν στο στάδιο του Μοσχάτου για να τις υποστηρίξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου